воскресенье

Комп'ютери - безкоштовно, і корисно

Що робити людині яка вийшла на пенсію? Кожен самостійно шукає відповідь на це питання, кожен намагається знайти заняття для душі або ж зовсім не займається такими пошуками. Це також право кожної людини. Але більшість людей все-таки не заспокоюються на досягнутому і підкоряють нові вершини.
Згідно з дослідженням Всесвітньої організації охорони здоров’я Україна займає перше місце в світі по розповсюдженню депресії, особливо серед людей пенсійного віку. На думку експертів, навчання – ефективний засіб профілактики депресій у людей похилого віку. Участь в учбовому процесі допомагає людині крокувати в ногу з часом, тренувати пам’ять, розвивати інтелект.
Напевно, найпопулярніші серед врадіївських пенсіонерів курси - комп'ютерні. Вчать тут найбільш корисних речей, починаючи з азів: як вмикати комп'ютер і користуватися мишкою, працювати в текстовій програмі Word, шукати в інтернеті потрібну інформацію і спілкуватися в соцмережах і Skype.
    Найбільше наших "учнів" цікавить пошук інформації в Інтернеті. Усім премудростям комп'ютерної справи відвідувачів старшого віку навчаємо  раз на тиждень. І, повірте, відбою від охочих записатися на навчання немає. У нас є 2  групи .Займаються двічі на тиждень протягом місяця.
Найкорисніший навик, за визнанням учнів курсів, спілкування в соцмережах. На курсах разом з викладачами вони створюють пошту і сторіночки, шукають однокласників і одногрупників.
Університет третього віку надав можливість людям похилого віку не тільки отримати знання з традиційних джерел інформації, а й познайомитися віртуально з новими книгами, переглянути відео – фільми та дізнатись з Інтернету багато цікавого. Для цього були використані медіа – ресурси центральної районної бібліотеки, а бібліотечні працівники готували лекції та огляди презентації, огляди нових надходжень. Всі мали змогу брати книги з книжкових фондів центральної районної бібліотеки, отримати консультації, а головне змістовно провести час, отримати знання.


    

Комментариев нет:

Отправить комментарий